Τι ειναι Διορθωση Χρωματος - Correction Detail

Τι είναι η διόρθωση χρώματος?

 

Η διόρθωση χρώματος αναφέρεται στη διαδικασία της απομάκρυνσης των ατελειών στο βερνίκι ενός οχήματος και την αποκατάστασή του με αποτελέσματα πολλές φορές καλύτερα από ό, τι ήταν καινούργιο.

Αυτές οι ατέλειες είναι τα σημάδια στροβιλισμού ή ο "ιστός αράχνης" από την κυκλική κίνηση πλυσίματος -  σκουπίσματος ή από αυτόματα πλυντήρια , κηλίδες νερού, περιττώματα πουλιών, ολογράμματα  από άπειρους ‘’detailers’’ και ο κατάλογος συνεχίζεται ...

Μια συνηθισμένη εργασία αποκατάστασης του αμαξιού σας θα γεμίσει τις γρατσουνιές με Fillers.

Με άλλα λόγια, οι γρατσουνιές θα κρυφτούν και θα αποκαλυφθούν ξανά αφού πλύνετε κάποιες φορές.

Η μόνη Σωστή και ενδεδειγμένη  λύση για να αφαιρέσετε γρατσουνιές από το χρώμα του αυτοκινήτου σας είναι με τη διαδικασία της διόρθωσης χρώματος.

 

*Πώς μπορώ να πω αν το όχημά μου έχει ανάγκη από διόρθωση χρώματος?

 

Έχετε ποτέ κοίταξε το αυτοκίνητό σας στον ήλιο και σκεφτήκατε ότι φαινόταν σαν να ήταν καλυμμένο με ένα ιστό αράχνης;

Αυτές είναι κυκλικού σχήματος γρατσουνιές και προκαλούνται από ακατάλληλες τεχνικές πλύσης.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πλένουν το αυτοκίνητα με το παλιό τρόπο με κυκλική τεχνική, χωρίς να ακολουθούν την σωστή διαδικασία και αυτό είναι το πρόβλημα από όπου τα σημάδια αυτά προέρχονται.

Επειδή μια κυκλική γρατσουνιά θα έχει πάντα μια πλευρά που διασχίζει απ 'ευθείας την γραμμή της όρασης μας και την αντανάκλαση των ακτινών του ήλιου, θα είναι πολύ πιο εύκολο να την δούμε.

Ωστόσο, αν πλένετε το όχημα με εμπρός προς τα πίσω κινήσεις, οι γρατσουνιές θα είναι ενιαίες και θα είναι ορατές μόνο κάθετα προς το αμάξι

 

*Γιατί πρέπει να κάνω διόρθωση χρώματος?

 

Είτε έχετε ένα Toyota ή μια Ferrari, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος στο αυτοκίνητό σας θα είναι η εξωτερική του εμφάνιση, και κατά πόσο καταπονημένο είναι το χρώμα του.

Αυτό που πραγματικά βλέπουμε είναι η αντανάκλαση πολλές φορές της προσωπικότητας μας.

 

*Πώς επιτυγχάνεται η διόρθωση χρώματος?

 

Βήμα 1: Διαδικασία πλυσίματος που ακολουθείται από Clay Bar

 

Το πρώτο βήμα για τη διόρθωση των οχημάτων είναι ο καθαρισμός από όλες τις επικαθήσεις στην επιφάνεια του.

Η επιφάνεια ξεκινά με μια λεπτομερή διαδικασία πλύσης, στεγνώματος του οχήματος και στη συνέχεια περνάμε στο βήμα του πηλού.

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι μόλις έχει πλυθεί ένα όχημα, είναι καθαρό.

Ενώ μπορεί να είναι καθαρά με γυμνό μάτι, η επιφάνεια συχνά εξακολουθεί να καλύπτεται με μολυσματικούς παράγοντες που απαιτούν ένα επιπλέον βήμα για την απομάκρυνση τους.

Αυτό το βήμα είναι γνωστό ως "Clay Bar."

Έχετε πλύνει ποτέ το αυτοκίνητό σας και σέρνοντας το χέρι σας στο "καθαρό" αμάξωμα η επιφάνεια να έχει σαγρέ υφή;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να το αισθάνεστε ακόμη και τραχύ σαν γυαλόχαρτο αν έχει βαριά μόλυνση ή άχνα.

Αυτή η διαδικασία απολύμανσης είναι σημαντικό βήμα,για όταν ξεκινήσετε με τα επόμενα στάδια διόρθωσης, καθώς δεν θέλετε αυτές τις προσμείξεις που είναι στην επιφάνεια του αυτοκίνητό σας.

 

Βήμα 2 (αν απαιτείται): Wet Sanding “υγρή λείανση”

 

Μερικές φορές δεν είναι αρκετή η διαδικασία διόρθωσης μόνο με την  χρήση λειαντικών αλοιφών για να αφαιρέσετε μια ατέλεια από την επιφάνεια του οχήματος.

Για πράγματα όπως βαθιές γρατσουνιές ή φλούδα πορτοκαλιού, πρέπει να αφαιρεθούν με μια τεχνική γνωστή ως wet sanding «υγρή λείανση», και αυτό πάντα όμως  με γνώμονα την ασφάλεια του βερνικιού και την διάρκεια του στο βάθος του χρόνου.

 

Βήμα 3: Cutting and Polishing

 

Ανάλογα με έναν αριθμό παραγόντων όπως η ποσότητα και το είδος του βερνικιού, αν είναι ένα χρώμα μονής βαφής ή όχι, και η σοβαρότητα των ατελειών, ο συνδυασμός του μηχανήματος, pad(σφουγγαριού), το βήμα αυτό θα διαφέρει πάντα από όχημα σε όχημα.

Για παράδειγμα, τα οχήματα που έχουν υποστεί wet sanding “υγρή λείανση” θα απαιτείται μια διαδικασία επαναφοράς πολλαπλών σταδίων

Πολλές φορές  πολλά στάδια χρειάζονται  για την ολική διόρθωση του βερνικιού.

Με το πρώτο στάδιο συνήθως να είναι αυτό που αφαιρεί τις χοντρές γρατζουνιές και το τελικό στάδιο να φέρνει την επιφάνεια σε τέλεια κατάσταση αποκαθιστώντας την πλήρως από μικρογρατζουνιές  και δίνοντας της παράλληλα την χαμένη της λάμψη.

 

Βήμα 4: Σφράγιση του οχήματος

 

Μετά από όλη την διόρθωση που έλαβε χώρα, είναι καιρός να σφραγίσουμε την επιφάνεια του αυτοκινήτου για να την προστατεύσουμε από περαιτέρω ζημιές αλλά και να έχει προστασία σε βάθος χρόνου ώστε να μην επαναλαμβάνουμε συχνά αυτή την διαδικασία της ολικής διόρθωσης.

Αυτό το βήμα είναι, ωστόσο, όπου μερικά καταστήματα προσπαθούν να καλύψουν μια κακή διαδικασία διόρθωσης χρώματος χρησιμοποιώντας  προϊόντα  τα οποία περιέχουν στην σύνθεση τους Fillers,και συμβαίνει το φαινόμενο που περιγράψαμε στην αρχή, δηλαδή μετά από μερικά πλυσίματα και αφού έχουν εξαλειφτεί τα Fillers,να εμφανίζονται οι ατέλειες στις επιφάνειες.

 

Υπάρχουν τέσσερα βασικά είδη προϊόντων που χρησιμοποιούμε:

  • Κεριά με βάση πολυμερές
  • Φυσικά Κεριά καρναούμπα.
  • Sealants
  • Ceramic Coats – Κεραμικές Επιστρώσεις.

 

Αναλόγως με το ποιο από τα παραπάνω θα επιλέξουμε να σφραγίσουμε την επιφάνεια μας θα έχουμε και την ανάλογη Λάμψη, Προστασία αλλά και Χρονική Διάρκεια.

Τι ειναι Διορθωση Χρωματος - Correction Detail?

Τι ειναι Διορθωση Χρωματος - Correction Detail?

auto-star20/01/20200
Τι είναι η διόρθωση χρώματος - Correction Detail? Η διόρθωση χρώματος αναφέρεται στη διαδικασία της απομάκρυνσης των ατελειών στο βερνίκι ενός οχήματο...
Περισσότερα
Loading...